Gegrilde lamskotelet met rozemarijn

Eén van de pluspunten van lamsvlees is de manier van bereiden. Het is namelijk mogelijk om op meerdere manieren lamsvlees te bereiden. Eén van die manieren is met behulp van een barbecue of grillpan. In feite wordt het vlees hiermee gegrilld totdat het vlees aan de buitenkant een mooie bruine kleur heeft en van binnen een mooie rosé kleur heeft.

Dit recept resulteert in een overheerlijke maaltijd, waarbij je kan genieten van de unieke smaak van het lamsvlees. Voor het bereiden van dit gerecht zijn de volgende ingrediënten benodigd:

  • 1 teen knoflook;
  • Lamskoteletten;
  • 250 gram kerstomaatjes;
  • Zout;
  • Peper;
  • 5 eetlepels olijfolie;
  • 3 takjes verse rozemarijn.

Bovenstaande ingrediënten zijn gebaseerd op een gerecht voor 4 personen. Mocht jij meer of minder eters hebben, kan je de ingrediënten naar verhouding gebruiken.

Stap 1: Wrijf de lamskoteletten in met zout en peper. Smeer de lamskoteletten tevens in met olijfolie. Ons advies is om hiervoor ongeveer 2 eetlepels olijfolie te gebruiken. Laat het vlees ongeveer 5 minuten liggen, zodat de olijfolie, zout en peper goed in kunnen trekken.

Stap 2: Hak de rozemarijn ondertussen fijn.

Stap 3: Pel vervolgens de knoflook en snijd dit in dunne plakjes.

Stap 4: Verhit een koekenpan met olijfolie en leg de plakjes knoflook hier vervolgens in. Zet het vuur érg laag!

Stap 5: Voeg vervolgens ook de tomaatjes toe in de koekenpan en laat het ongeveer 2 tot 3 minuten door sidderen.

Stap 6: Pak een grillpan en leg hierin de lamskoteletten. Grill de lamskoteletten vervolgens ongeveer 6 minuten aan beide kanten.

TIP: Zorg ervoor dat de lamskoteletten aan de buitenkant een mooie bruine kleur krijgen en aan de binnenkant een rosé kleur krijgen.

Stap 7: Als de lamskoteletten klaar zijn, kan je het gerecht gaan serveren. Leg hierbij de tomaten naast/op de lamskoteletten. Bon appetit!

TIP: Vul deze maaltijd aan met frisse groene salade en/of pasta.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.