Lamskoteletten marineren

Lamskoteletten marineren

Lamsvlees is al decennialang erg populair vlees in Nederland en aangrenzende landen. Dit is in de eerste plaats te danken aan de fijne smaaksensatie die lamsvlees met zich mee brengt. Daarnaast heeft dit vlees ook als voordeel dat het simpel, snel en eenvoudig te bereiden is.

Op onze website kan je van alles lezen over lamskoteletten. We geven je informatie over de afkomst van dit heerlijke stukje vlees. Daarnaast geven je veel informatie over het bereiden van een lamskotelet. Dat combineren we direct met verschillende overheerlijke recepten. Met een lamskotelet kan je namelijk zeer veel kanten op, waardoor er heel veel geweldige recepten te bedenken zijn.

Manieren van bereiden

Een ander voordeel is dat lamskoteletten op meerdere manieren bereiden te zijn. Een lamskotelet kan je in een pan bakken of in de oven bereiden. Een andere mogelijkheid is om de lamskotelet op de barbecue te bereiden. Ook dat doen veel mensen, voornamelijk in de warmere maanden. Daarnaast is het ook aan te raden om vooraf het stuk vlees zelf te marineren. Op die manier kan je al helemaal je eigen smaak meegeven.

Met name het marineren is een interessant onderwerp. Hoe kan je lamskotelet marineren en welke mogelijkheden heb je allemaal? Op die vragen geven we je hieronder antwoorden.

Hoe kan je een lamskotelet marineren?

In feite is het marineren van een lamskotelet te vergelijken met het marineren van een ander stuk vlees, bijvoorbeeld een stuk kip.

Het is allereerst belangrijk om te bepalen met welke ingrediënten je de marinade gaat maken. Om je een voorbeeld te geven; de volgende ingrediënten kan je hiervoor gebruiken:

 • Citroen
 • Tijm
 • Knoflook
 • Dragon
 • Rozemarijn
 • Olijfolie
 • Ui
 • Munt
 • Chilisaus
 • Peper
 • Zout

Met behulp van onder andere bovenstaande ingrediënten kan je een heerlijke marinade klaarmaken voor je lamskotelet.

Zodra de marinade af is, kan je de lamskoteletten in gaan smeren. Tegenwoordig heb je daar hele handige keukengereedschappen voor. Met behulp van een soort van kwast kan je de lamskoteletten in smeren met de marinade.

Dankzij een dergelijke marinade geef je veel meer smaak aan het lamsvlees. Een stuk lamsvlees heeft standaard al een malse smaak, maar met behulp van een marinade kan je er nóg meer smaak aan meegeven. In feite is een dergelijke marinade de finishing touch.

Nadat je de lamskoteletten met de marinade ingesmeerd hebt, kan je de lamskoteletten gaan bereiden. Welke manier je daarvoor gaat hanteren, is je eigen keuze. Op onze website kan je daar in ieder geval allerlei informatie over vinden. Als je de lamskoteletten in een pan wilt bakken, kan je hier alle informatie vinden.

Als je de lamskoteletten echter in de oven wilt bereiden, kan je daarover hier alle informatie vinden.

Lamskoteletten grillen

Een laatste mogelijkheid om je lamskoteletten te bereiden, is door gebruik te maken van een barbecue. Op een barbecue kan je de lamskoteletten heerlijk grillen totdat ze een mooi bruin laagje hebben. De smaaksensatie van een lamskotelet is dan overheerlijk.

Het is daarbij dan wel van belang dat je het lamsvlees van te voren goed insmeert met de marinade. Met name bij het grillen van lamsvlees is dat belangrijk. De marinade kan namelijk tijdens het grillen heerlijk in het vlees trekken.