Lamskotelet oven

Lamskotelet oven

Een lamskotelet is een specifiek stuk vlees en heeft daardoor een erg herkenbare en unieke smaak. Het vlees is over het algemeen erg mager en heeft, in sommige gevallen, een dun vetrandje. Dit dunne vetrandje zorgt voor een nóg fijnere smaaksensatie. Daarnaast staat dit soort vlees bekend om de fijne vleesdraad en een minieme mate van bindweefsel.

Dankzij de samenstelling van dit stuk vlees is het erg populair in Nederland. Veel huishoudens vinden de smaak van een stuk lamsvlees erg fijn. Mede daardoor is het een populair stuk vlees (geworden).

Manier van bereiden

Bij een stuk lamsvlees heb je tevens meerdere manieren tot bereiding. Je kan er allereerst voor kiezen om het lamsvlees in een pan te bakken. Dit is in feite vergelijkbaar met het bereiden van andere stukken vlees.

Een andere mogelijkheid is om het lamsvlees op de barbecue te leggen. Dat is echter, gezien de weersomstandigheden in Nederland, niet altijd mogelijk.

De laatste mogelijkheid voor het bereiden van een stuk lamsvlees is het laten braden in de oven. Daarover lees je op de pagina meer. Wij geven je alle informatie over het bereiden van een lamskotelet in de oven. Daarnaast geven we je enkele tips en nemen we je mee in alle stappen die komen kijken bij het bereiden van een stuk lamsvlees in de oven.

Hoe bereid je een lamskotelet in de oven?

Het bereiden van een lamskotelet in een oven is absoluut niet handig. Als je een heerlijke lamskotelet wilt hebben, kan je het beste onderstaand stappenplan volgen. In de basis heb je hiervoor de volgende ingrediënten voor nodig:

  • Een stuk lamsvlees;
  • Zout;
  • Zwarte peper.

Vervolgens kan je dit nog aanvullen met bijvoorbeeld een uitje, oregano, lamsbouillon, tijm en knoflookpoeder. Met behulp van deze ingrediënten kan je iets meer/een iets andere smaak aan het lamskotelet meegeven.

Als je bovenstaande ingrediënten hebt, kunnen we beginnen het klaarmaken van de lamskotelet.

Stap 1: De eerste stap is het voorverwarmen van de oven. Verwarm de oven op 180 graden voor en bereid de ovenschaal goed voor dat bijvoorbeeld het bakpapier op de juiste plek neer te leggen.

TIP: Met behulp van een anti-aanbakspray kan je ervoor zorgen dat het lamsvlees niet aanbrandt op de bakplaat in de oven.

Stap 2: Wrijf het zout, de peper, de tijm, het knoflookpoeder en de oregano over beide kanten van het lamskotelet. Op die manier kan je meer smaak meegeven aan het stukje lamsvlees.

TIP: met behulp van bovenstaande ingrediënten kan je gaan experimenteren. Dankzij bovenstaande ingrediënten kan je namelijk meer smaak of juist een andere smaak meegeven aan het stuk lamsvlees.

Stap 3: Snij de uitjes in kleine ringetjes.

Stap 4: Leg het stukje lamsvlees in de oven en leg de uienringen bovenop het vlees en ook naast het vlees.

TIP: Het is absoluut aan te raden om de uien in oven mee te laten bakken. Dankzij de hitte worden de stukjes ui zachter en daardoor geven de stukjes ui automatisch meer smaak aan de lamskoteletten.

Stap 5: Zet de lamskoteletten, inclusief de stukjes ui, ongeveer 20 minuten in de oven. Het is daarbij belangrijk dat je ze na ongeveer 10 minuten omdraait.

TIP: Gebruik een tang om het stuk lamsvlees om te draaien. Draai het stuk vlees om zodra het een mooi bruin laagje heeft gekregen.

Stap 6: Serveer vervolgens het overheerlijke stukje lamsvlees en geniet ervan.

TIP: Met behulp van jus kan je overigens nog meer smaak meegeven aan de lamskotelet.