Lamskoteletten met dragonsaus

Dragonsaus is een ideale saus om te gebruiken bij lamskoteletten. De saus past perfect bij de samenstelling van het lamsvlees en is daardoor een ideale combinatie. Bij het maken van deze lamskoteletten wordt gebruik gemaakt van een koekenpan of een grill.

Voor het bereiden van lamskoteletten met dragonsaus zijn de volgende ingrediƫnten benodigd:

– 15 gram verse dragon;
– 2 eetlepels Parmezaans kaas;
– 3 eetlepels olijfolie;
– 25 gram geschaafde amandelen;
– 200 ml slagroom;
– Het gewenste aantal lamskoteletten.

Stap 1: Hak de dragon fijn en voeg de amandelen, Parmezaanse kaas en ongeveer anderhalve eetlepel olie hier aan toe. Meng dit vervolgens met elkaar en voeg vervolgens ook de slagroom toe.

Stap 2: Verhit de koekenpan of de grill, zodat de lamskoteletten gebakken kunnen worden. Voordat de lamskoteletten gebakken kunnen worden, moeten de stukken vlees met olie worden ingesmeerd. Bak de stukken vervolgens om 6 minuten, totdat ze een bruin laagje aan de buitenkant hebben.

Stap 3: Tijdens het bakken van het vlees, is het ook aan te raden om de dragonsaus zachtjes op het vuur te zetten. Tijdens dit proces kan je de smaak optimaliseren door zout en peper toe te voegen.

Stap 4: Als de lamskoteletten een goud bruin laagje hebben en de dragonsaus dik genoeg is, kan je de borden serveren.

TIP: Strooi de borden in met een beetje zout en peper rondom de lamskoteletten. Schep de saus vervolgens naast het vlees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.