8 lamskoteletten
60 gr couscous
120 ml groentebouillon
3 paprika’s (1 rode, 1 gele , 1 groene)
1 courgette
2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 el Provençaalse kruiden
3 takjes rozemarijn, tijm en oregano
4 el gehakte noten (cashew-, hazel-, amandelnoten, …)
1 tl honing
olijfolie
peper – zout

 

BEREIDEN:

Verwarm de oven voor op 240 graden.

Dep de lamskotelet droog en bestrooi ze met Provençaalse kruiden, peper en zout.

Was de paprika en de courgette. Snij ze in grove stukken. Pel de rode uien en snij ze in vier.
Kneus twee teentjes knoflook, maar laat ze in de pel.

Schep alle groenten en verse kruiden in een ovenschaal, overgiet met olijfolie en kruid met versgemalen peper en zout.

Laat de groenten 5 minuten in de oven garen.

Verhit een lepel olie in een pan met anti baklaag. Bak het vlees op hoog vuur in 1 minuut aan beide kanten bruin en leg het vlees op de groeten.

Schuif de bakplaat terug in de oven en laat het in 4 à 5 minuten gaar worden (het vlees mag rosé zijn).

Neem een kopje couscous en voeg 2 kopjes warme bouillon toe. Laat afgedekt zwellen.

Rooster intussen de gehakte noten en voeg de honing toe.

Als de couscous klaar is, voeg er dan de gehakte noten en een klontje boter aan toe.

SERVEREN:

Serveer met de lamskoteletten en de groentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *