Pittige lamskotelet met zoete aardappelen

Over het algemeen prefereren veel Nederlanders een gemiddeld smaak. Dat wil zeggen: niet té pittig, maar ook niet té slap. Toch zijn er veel Nederlanders die houden van een lekker pittige maaltijd. Dit kan bijvoorbeeld een gerecht zijn uit Azië of juist een pittig stuk vlees.

In dit recept gaat het om een pittig stuk vlees; een pittige lamskotelet. Voor het bereiden van dit gerecht zijn de volgende ingrediënten benodigd:

  • 2 cm verse gember (geraspt);
  • 2 teentjes knoflook;
  • 5 eetlepels Chinese sojasaus;
  • 1 tl 5 spice-poeder;
  • scheutje droge witte wijn;
  • 2 grote zoete aardappels;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • 1 chilipeper;
  • 4 lamskoteletten;
  • 1 limoen;
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker;
  • Takjes koriander;

Bovenstaande ingrediënten zijn gebaseerd op een gerecht voor 4 personen. Mocht jij meer of minder eters hebben, kan je de ingrediënten naar verhouding gebruiken.

Stap 1: Schil en rasp de gember, hak de knoflook pijn en pers de limoen.

Stap 2: Meng deze ingrediënten met sojasaus, de droge witte wijn en met suiker. Dit resulteert uiteindelijk in een ietwat pittig mengsel.

Stap 3: Leg vervolgens de lamskoteletten in een schaal en verdeel het mengsel over/langs de lamskoteletten.

Stap 4: Dek de schaal vervolgens af en laat het tot 15 minuten staan. Op die manier kan het mengsel goed in het vlees trekken.

Stap 5: Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.

Stap 6: In de tussentijd kan je al beginnen met het bereiden van de aardappels. Snijd de aardappelen in kleine delen, verdeel ze over een bakplaat en bespreken ze met olie, zout en chilipeper. Laat de aardappelen vervolgens in 15 minuten gaar worden in de oven.

Stap 7: Bak ondertussen de lamskoteletten op middelhoog vuur en smeer ze ondertussen in met het mengsel uit stap 2.

TIP: De lamskoteletten worden het lekkerste als je ze in ongeveer 8 minuten gaar laten worden.

Stap 8: Haal de aardappelen uit de oven en leg deze, samen met de lamskoteletten, op de borden.

Stap 9: Serveer deze overheerlijke maaltijd nadat je nog wat fijn gehakte koriander over de lamskoteletten gestrooid hebt.

TIP: Zorg ervoor dat de lamskoteletten aan de buitenkant een mooie bruine kleur krijgen en aan de binnenkant een rosé kleur krijgen. Als je middelhoog vuur gebruikt, moet dit na ongeveer 8 minuten het geval zijn!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *