Lamskoteletten met sjalotjes en balsamico saus

De afgelopen jaren is de nadruk steeds meer op voeding komen te liggen. Er zijn duizenden verschillende diëten ontwikkeld. Deze diëten hebben allemaal hun eigen kenmerken, maar in veel diëten ligt de nadruk op bijvoorbeeld koolhydraten en vetten.

Dit gerecht is een koolhydraatarm gerecht en is daardoor erg geliefd. Dankzij de sjalotjes en balsamico saus is het bovendien een ware smaaksensatie. Om dit gerecht te bereiden, zijn sowieso de volgende ingrediënten benodigd:

  • Lamskoteletten;
  • 15 gram boter;
  • 40 gram gesneden sjalotjes;
  • 80 gram balsamico azijn;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • Zout;
  • Peper;
  • 1 theelepel gedroogde tijm;
  • 1/4e theelepel gedroogde basilicum;
  • 3/4e theelepel gedroogde rozemarijn;
  • 180 milliliter kippenbouillon.

Bovenstaande ingrediënten zijn gebaseerd op een gerecht voor 4 personen. Mocht jij meer of minder eters hebben, kan je de ingrediënten naar verhouding gebruiken.

Stap 1: Meng in een kleine schaal het zout, de peper, de rozemarijn, de basilicum en tijm.

Stap 2: Smeer vervolgens de lamskoteletten in met het mengsel bestaande uit zout, peper, rozemarijn, basilicum en tijm.

Stap 3: Dek de lamskoteletten voor ongeveer 15 minuten af, zodat het mengsel goed in het lamsvlees kan trekken.

Stap 4: Zet een grote koekenpan met olijfolie op bij een middelhoog vuur. Leg vervolgens de lamskoteletten in deze koekenpan en laat deze ongeveer 4 minuten per zijde bakken.

TIP: Zorg ervoor dat de lamskoteletten aan de buitenkant een mooie bruine kleur krijgen en aan de binnenkant een rosé kleur krijgen. Als je middelhoog vuur gebruikt, moet dit na ongeveer 8 minuten het geval zijn!

Stap 5: Snij ondertussen de sjalotten in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Deze sjalotten moeten een paar minuten gebakken worden, totdat ze een mooie bruine kleur hebben.

Stap 6: Voeg de balsamico azijn toe aan de pan en schraap de stukjes lamsvlees van de bodem van de pan.

Stap 7: Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en bak de sjalotten nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Op deze minuut wordt de balsamico saus gemaakt.

Stap 8: Zodra de balsamico saus dik genoeg is, kan je de pan van het vuur halen. Voeg vervolgens nog wat boter toe aan de saus.

Stap 9: Leg nu de lamskoteletten op de borden en giet de balsamico saus over/naast de lamskoteletten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *