Lamskotelet met puree en wortel

Lamsvlees is een heerlijk stuk vlees, maar het is nog lekkerder als je dit kan nuttigen met andere heerlijke producten. In dit recept staat de lamskotelet centraal, maar ook de puree en de wortelen uit de oven nemen een belangrijke plaats in.

Voor het bereiden van dit gerecht zijn de volgende ingrediënten benodigd:

  • Lamskoteletten;
  • 2 eetlepels honing;
  • 1 eetlepel tijm;
  • 1 eetlepel boter;
  • 1 venkelknol;
  • 500 gram aardappelen;
  • 4 teentjes knoflook;
  • Olijfolie;
  • Nootmuskaat;
  • Melk;
  • 8 bospeentjes;
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander);
  • Olijfolie;
  • Peper en Zout;

Stap 1: Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Schil de wortelen met een dunschiller en zorg ervoor dat ze goed gewassen zijn. Leg de wortelen in een ovenschaal en schenk er ongeveer 2 eetlepels olijfolie over. Bestrooi vervolgens de wortelen met peper, zout en ketoembar. Vul de schaal vervolgens ook met enkele dunne plakjes knoflook.

Giet tot slot ongeveer 75 milliliter water in de ovenschaal en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Stap 3: Zet de ovenschaal met wortelen vervolgens ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 4: Als de wortelen in de oven zitten, kan je de puree gaan maken door de aardappelen te schillen. Kook de aardappelen, inclusief 3 teentjes gepelde knoflook, in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 5: Snij de venkel in plakjes en leg de venkel in een verhitte pan met olijfolie. Schenk er vervolgens 50 milliliter water bij en laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten gaar koken.

Stap 6: Zodra de aardappelen en de venkel klaar zijn, kan de aardappelpuree gemaakt worden. Stamp de aardappels fijn en voeg de venkel toe, nadat deze met behulp van een staafmixer fijn gemaakt is. Breng vervolgens de puree op smaak met behulp van nootmuskaat, peper en zout.

Stap 7: De lamskoteletten moeten vervolgens allereerst ingesmeerd worden met olijfolie. Vervolgens kunnen de lamskoteletten gekruid worden met tijm, peper en zout.

Stap 8: Bak de lamskoteletten vervolgens in een koekenpan, totdat er een mooi bruin laagje zichtbaar is. Laat de lamskoteletten niet te lang op één zijde liggen; wissel de wijde om de paar minuten af.

Stap 9: De lamskoteletten, aardappelpuree en wortelen zijn nu helemaal klaar. Bon appetit!

TIP: De lamskoteletten zijn nog lekkerder als ze aan de binnenkant een beetje roze zijn. Let hier goed op tijdens het bakken van de lamskoteletten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *